Hjärtligt Tack!

adminOkategoriserade2 Comments

Jag vill tacka för min tid hos Kreativ Kollektiv. Jag har varit en del av kollektivet enda sen vi startade föreningen för att få hyra det fantastiska lilla röda gårdshuset på Pilgatan 13. Till en början installerade jag mig i vindsrummet tillsammans med syskonen Boström.Foto 2010-10-12 20 56 40
En mycket liten och inspirerande plats.Foto 2010-11-05 14 13 58
Efter en tid blev det jag och Pär kvar, då Åsa reste Europa runt med sitt skapande. Mitt utrymme växte till halva rummet och med det växte även visionerna, varför dela rum med en illustratör när jag kan flytta ner och sy i lag?
4d104e2e9a8a11e181bd12313817987b_6
Sagt och gjort,  jag flyttade ner till Kollektivets största rum för att dela det med väskdesignern Mina. Vi byggde upp en liten butik i husets näst minsta rum och satt och sydde så nålarna glödde i det stora rummet.
Photo 2013-04-14 22 27 55
Till slut kände jag mig redo för att stå på egna ben i ett eget rum. Vi flyttade ut butiksdelen i husets gemensamma ytor och jag flyttade in i den före detta butikslokalen. Några lager vit färg senare exploderade rummet i färgglada tyger och annat bra å ha material. Tidningen kom på besök och fotade, det spelades även in en liten film om hur du enkelt kan piffa till små värmeljuskoppar och allt hamnade i tidningen och filmen las upp på nätet.

Under alla år har jag varit en del av kollektivet har vi styrt upp Pilgatans Kulturmarknad tillsammans med helt fantastiska människor från kvarteret, Bokkaféet Pilgatan, Galleri Verkligheten, Bildmuseet och ABF. Det har gett mig så mycket glädje och pepp. Kulturstråket Pilgatan, det är fina grejer det.

Det är inte bara den kreativa själen som växt under de här åren. Min familj har också växt och vi har börjat drömma. Drömma om ett hus på landet. För att komma närmare drömmen beslutade vi oss att se över våra kostnader. Vi kom fram till att ateljén lika gärna kan rymmas i vårt hem i anslutning till vardagsrummet som en del i hemmets hjärta, ett nav. Sagt och gjort, så fick det bli. Vilket fört oss fram till i dag.

Vill ni får ni gärna fortsätta följa min process på www.petraeleonora.se Klicka bara på signaturen så kommer ni in. Jag bygger på min webbplats och hoppas på en mötesplats där kreativiteten sprids. Hoppas ni tycker om den.

Kärlek & ljus!

2 Comments on “Hjärtligt Tack!”

Kommentera