Hemsida: www.elisabethwidmark.se
E-post: elisabeth.widmark@telia.com


Elisabeth Widmark

Bildkonstnär och frilansande illustratör, med fokus på teckning och digitalt måleri. Arbetar gärna med bildberättande i form av bilderboksillustration, serieteckning, concept art i form av karaktärs-, miljödesign och storyboards till böcker, spel och film.

Hur kom det sig att du började som kreatör?

Jag har väl alltid varit intresserad av att teckna, måla och vara kreativ, men det var väl först när jag flyttade till Umeå för 10 år sedan som jag på allvar började teckna flitigt på kvällarna och ville utveckla mig. Jag började gå diverse kvällskurser/distanskurser inom teckning, måleri, grafisk form och liknande och efter det bestämde jag mig för att det är det här jag vill satsa på och jobba med.

Åstadkommanden som ligger lite extra varmt om hjärtat:


För tillfället arbetar jag mycket med bilderboksillustrationer och har illustrerat barnböcker åt bland andra Idus förlag, Beta Pedagog förlag och illustrerat omslag till Nypon förlag. Mina tidigare arbeten sträcker sig från illustrationer åt ungdomstidskriften Kamratposten och tidningen Vasaplan, till Umeå Universitet, Föreningen Kulturstorm, reklambyrån Krux, skapat t-shirtdesign åt Tshirt Store Umeå, och tecknat karaktärer som syns på Umeåmusikern Queenfish & Other tales skiva “Landing”. Jag är även verksam bildkonstnär och har deltagit med mina blyertsteckningar i flertalet separatuställningar och grupputställningar runt om i Sverige under de senaste åren. Mina verk finns även representerade hos bland andra Skellefteå Kommun, Norrbottens Läns Landsting, Västerbottens Läns Landsting samt konstföreningar.